Bespaar flink door slim bij Schiphol te parkeren

Parkeren kost aardig wat, vooral op drukbezochte locaties zoals Schiphol. Over het algemeen duurt het wel een paar uurtjes voordat je terug bent om de auto op te halen en kunnen de kosten dan flink oplopen. Wie het echter slim aanpakt kan echter op de kosten besparen en is de eerste stap daartoe om de tarieven parkeren Schiphol eerst goed te kennen. Aan elk tarief zijn er ook verschillende voorwaarden verbonden en dienen die zeker ook in acht te worden genomen.

Shuttle parking komt het goedkoopst uit

Het klinkt misschien wat vreemd in de oren, maar er zijn al parkeerplaatsen te vinden rondom Schiphol die maar liefst 15km ver liggen van de terminals. Geen nood, want er wordt bij deze parkings altijd een shuttlebus ingezet die de parkeerders bij de juiste terminal afzet en ook weer ophaald. Het is een vrij simpele en comfortabele wijze van parkeren en zijn de tarieven ook het meest concurrerenst ten opzichte van de overige parkeermogelijkheden. Het nadeel is wel dat je afhankelijk bent van de bus en je ook veel met de bagage zal moeten rondlopen. Vooral met een gezin en veel koffers kan dat wel voor lastige situaties zorgen.

Voor wat meer comfort zijn er ook parkings waar je gelijk kunt inchecken

Weliswaar niet de goedkoopste, maar wel zeer handig zijn de parkings waar je gelijk bij een speciale incheckbalie terecht kunt en je daarna nog genoeg tijd over houdt om in alle rust wat te gaan eten of drinken. Kijk ook uit naar de mogelijkheden om te logeren bij een nabijgelegen hotel waar het mogelijk is de auto achter te laten en je gelijk over de faciliteiten kunt beschikken om je even op te frissen en uit te rusten.

Het besparen op de tarieven is mogelijk om eens een goede vergelijking te maken en vooraf te reserveren. Hierop krijg je vaak aantrekkelijke kortingen.