Een sloopauto is net zo goed te verkopen als een normale, tweedehandse auto en dat zien vele mensen vaak over het hoofd. Echter zijn er een aantal dingen die je van tevoren moet doen om het hele verkoop gebeuren sneller en makkelijker te laten verlopen. De belangrijkste zetten we hier alvast op een rijtje.

Bepaal eerst de waarde

Om een zo voordelig mogelijke deal te sluiten, ga je als eerst na wat de sloopauto nog waard is. Ook al rijdt de auto bijvoorbeeld niet meer, er zullen zeker onderdelen tussen zitten die nog te gebruiken zijn. De sloopwaarde auto van al deze bruikbare onderdelen kan je op 2 manieren nagaan: met de hulp van een deskundige taxateur of door zelf aan de slag te gaan. Een taxateur kost wel wat, dus als je zelf handig genoeg bent, kan je eerst nagaan welke onderdelen nog goed zijn en wat de prijs van deze onderdelen is op dat moment. Deze informatie krijg je vaak bij autosloperijen.

Verkopen: particulier of sloperij

Heb je dus bepaald wat je minimaal kan vragen voor je sloopauto, dan kan je overgaan tot de werkelijke verkoop. Ook hier heb je 2 opties. Je kan ervoor kiezen de auto aan een particulier te verkopen, door bijvoorbeeld online advertenties te plaatsen. Het voordelige hieraan is, dat zo iemand vaak wat meer zal betalen dan een sloperij. Verkoop je aan een sloperij, dan moet je er rekening mee houden dat ze minder zullen betalen, maar de auto wordt vaak zelf opgehaald, wat minder moeite is voor jouw.

Tot slot

Een sloopauto hoef je dus niet te laten wegrotten op het achtererf. Ga gewoon na wat het nog waard is en verkoop de auto tegen een aantrekkelijke prijs, hetzij aan een particulier of aan een sloperij.